Oeverbescherming

beschoeiingEN en damwanden

Beschermen met staal en hout


Het beschermen van de oevers van watergangen tegen uitspoelen doen we meestal met een hardhouten beschoeiing of damwand. Het leveren en plaatsen hiervan is één van onze specialismen. Wij adviseren u graag over de juiste hoogte en levensduur.

Wij beschikken over een ruime voorraad aan benodigde materialen, zoals hardhouten palen en opgeklampte schotten, waardoor wij snel kunnen schakelen. Doordat wij met eigen materieel werken en regelmatig grote partijen hout inkopen, kunnen wij het plaatsen van deze beschoeiingen voor zeer scherpe tarieven aanbieden.

Damwanden worden juist vaak toegepast op plaatsen waar een groter hoogteverschil overbrugd moet worden dan met een standaard beschoeiing mogelijk is. Ook bij bijzondere constructies zoals stuwen en keerwanden wordt de damwand vaak toegepast. Deze kan in staal of hout worden geleverd en wordt vaak voorzien van een verankering aan de landzijde.

Tot slot wil het oog natuurlijk ook wat… Je herkent de beschoeiingen en damwanden van Van Daalen meteen. Kaarsrecht en retestrak.